samedi 30 avril 2011

Conspiraţii

Există circa 1000 de comploturi secrete omologate. Cu cât mijloacele de informare sunt mai puternice, cu atât lumea, sau mai bine spus o anumită lume, e dispusă să conteste versiunile oficiale şi să creadă că :
-          Nimic nu se întâmplă accidental
-          Tot ce se întâmplă e rezultatul unor intenţii ascunse
-          Nimic nu e ce pare a fi
-          Totul este legat, legăturile sunt ascunse
-          Nu ni se spune tot

Cel care răspândeşte asemenea teorii se simte valorizat de faptul că este deţinătorul unui secret extrem de important ; el ştie mai mult decât restul lumii, chiar mai mult decât cei mai mari savanţi. Deci el este mai inteligent.
În istorie, conspiraţiile încep din antichitate ; războiul troian, asasinarea lui Iulius Cezar, etc.
Să luăm câteva exemple mai recente :
-          Revoluţia franceză care a fost programată de franc masonerie. E adevărat că principalii şefi proveneau din loje masonice, dar, în fond, ca să vorbim că Marx, relaţiile de producţie nu mai corespundeau cu forţele de producţie, deci, revoluţie.
 -         Moartea lui Napoleon. El ar fii fost otrăvit de englezi. Versiunea oficială : el a murit la 5 mai 1821, la 51 de ani de un cancer la stomac.
 -          Revoluţia bolşevică rezultatul unei conspiraţii evreieşti. De fapt aşa zisa revoluţie din octombrie, care a avut loc la 7 noembrie 1917, a fost o simplă lovitură de stat care a durat câteva ore. E adevărat că imensa majoritate a şefilor bolşevici erau evrei.
 -         Atacul dela Pearl Harbour, 7 decembrie 1941, ar fi fost provocat de preşedintele Roosevelt ca să împingă America în război. Provocrea ar fi fost directă sau indirectă (ar fi ştiut şi n-ar făcut nimic ca s-o împiedice).

Toate astea nu mai sunt de actualitate şi nu prea mai interesează multă lume. Să vedem câteva teorii mai actuale.

În comploturile contemporane, de orice natură, în general, vina aparţine exclusiv servicilor secrete americane care vor să domine lumea.
Odată şi pentru totdeauna postulatul este că : Statele Unite ale Americii nu au nici o dată dreptate şi au întotdeauna intenţii rele.
În caz că, în mod excepţional, USA nu pot fi încriminate, de vină sunt în ordine : evreii (conspiraţia judaica mondială), franc-masonii, iluminati (sectă din sec XVIIIlea, considerată ca «Elită a Elitei»).
Singuri sau împreună.

1)       Arma climatică

Americanii ar lucra de mai multă vreme la controlul climei în diverse regiuni ale lumii prin High-frequency Active Aural Research Program (HAARP), program care le-ar permite să controleze uragane, secete, cutremure, inundaţii.
Asta a dus la călduri mari în Rusia 2010, dereglare climatică pe toată planeta, tsunami în Indonezia şi Japonia, etc.
Programul ar fi fost lansat în 1990. Baza tehnică a acestui program este perturbarea ionosferei printr-un sistem de 360 de emiţătoare de 10 kw fiecare şi de 180 de antene de 22 m situate la est de Anchorage, Alaska.
Nu ni se spune pe ce frecvenţe şi ce tip de semnal se emite.
Faptul că cu astfel de emisiuni electro-magnetice de max. 3,6 MW se pot provoca cutremure mi se pare aberant.

2)        11 septembrie 2001

S-au scris sute de mii de pagini despre asta şi nu mă extind la acest subiect. Lucrurile se rezumă la :
atacul ar fi fost executat de americani,
atacul nu a existat,
guvernul american a ştiut şi nu a făcut nimic să-l împiedice,
atacul a fost executat de evrei,
de arabii din Al Quaida (care au revendicat atentatul) cu complicitatea servicilor secrete americane,
Pentagonul nu a fost lovit de un avion ci de o rachetă americană
şi alte multe variante.  În orice caz, totul a fost uneltit din interior, de guvernul american ca să justifice războaiele din Afganistan şi Irak.

3)        Căderea lui Ceauşescu

Oficial, Ceauşescu a fost răsturnat de o revoluţie populară. Emanaţia acestei revoluţii a preluat puterea ulterior.
Ni se spune însă că răsturnarea lui N. Ceauşescu este rezultatul unei vaste cospiratii cu participarea celor mai importante servicii secrete ale lumii ca urmare a deciziel luate de G.H. Bush şi M. Gorbaciov la Marsaxlokk în Malta la 2 şi 3 decembrie 1989.
Cu asta se arată cât de importanţi erau Ceauşescu şi România.
În realitate lucrurile au fost mai simple ; politica lui Ceauşescu a nemulţumit pe toată lumea. El a fost răsturnat de eşalonul 2 al partidului comunist cu ştirea şi voia Moscovei.
Ulterior, a fost repede împuşcat după o mascaradă de proces pentru a-i închide definitiv gura. El ştia că cei care l-au succedat la putere, erau în majoritate agenţi sovietici ; Iliescu, Militaru, Brucan, etc.

4)        Crearea de viruşi tip HIV (SIDA) 

Boala numită SIDA (Syndrome d'Imuno-Déficience Acquise) pe româneşte Sindromul Imunodeficienţei Dobândite, a apărut în anii 70 ca o boală care distruge celulele sistemului imunitar de către un retrovirus şi se transmite în principal pe cale sexuală.
Ea se numeşte în literatura medicală americană AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome).
Virusul care provoacă SIDA, a fost descoperit în 1983 şi denumit HIV (Human Immunodeficiency Virus) sau VIH (Virus al Imunodeficienţei [H]umane).
Ni se spune că acest virus a fost creat de om pentru război bacteorologic scăpat din greşeală sau introdus deliberat de diferite servicii depinzând de guvernul american sau dintr-un laborator privat. Variantele sunt nenumărate.
Virusul ar fi fost creat de :
 - Americani
 - Ruşi ca să domine Africa unde boala face cele mai mari ravagii.
 - Iluminati că să domine lumea
 - Marile întreprinderi farmaceutice ca să facă profituri enorme
 - Israel
Alte teorii susţin că SIDA, ca şi gripa A de altfel nu există ; ele sunt manipulări care să terorizeze populaţiile

5)        OZNI (UFO) şi afacerea Roswell

Versiunea oficială este că la 2 iulie 1947, lângă Roswell (New Mexico) s-a prăbuşit un balon sondă secret destinat spionării experienţelor nucleare sovietice. (Programul MOGUL)
Imediat s-a răspândit vestea că acolo a căzut un Obiect Zburător Neidentificat  recuperat şi ascuns de armata americană. S-a spus că la bord s-ar fi găsit un extra- terestru mort căruia i s-a făcut autopsia. Alţii susţin că nu era mort şi că armata îl ascunde si acum.
Mii de cărţi, articole, filme, benzi desenate, emisiuni de televiziune, desene animate, jocuri video şi chiar muzică au fost create despre diversele variante. Notorietatea internaţională a profitat micului oraş Roswell care a devenit o destinaţie turuistica importantă şi care îi aduce şi azi importante beneficii comerciale. Există şi acum un festival anual «UFO» la Roswell.
O altă legendă susţine ca la sfârşitul celui de al doilea război mondial, la ordinul lui Hitler, savanţii germani au creat prototipul unui avansat aparat de zbor care ar fi putut să-i ajute să câştige războiul. Americanii au adus în New Mexico, în secret, 104 savanţi germani (Operation Paperclip) care să lucreze la dezvoltarea acestui prototip. Unul din aceste aparate zburătoare s-ar fi prăbuşit la Roswell.



6)        Omul pe lună Programul Apolo

Se ştie că misiunea spaţială Apollo 11, a agenţiei spaţiale NASA a dus pe lună la 20 iulie 1969 pe Neil Armstrong şi Edwin «Buzz» Aldrin care s-au filmat şi s-au fotografiat şi au adus pe pământ 22 kg de piatră lunară.
Evenimentul s-a transmis în direct în Mondoviziune şi se estimează că a avut peste 500 de milioane de spectatori.
În anii 70, într-un climat de suspiciune politică în America datorită războiului din Vietnam şi afaceri Watergate, a apărut teoria unui complot care susţine că nimeni nu a fost nici o dată pe lună. Totul ar fi fost fabricat pe pământ. Motivele: justificarea bugetelor importante ale NASA şi întreruperea succeselor spaţiale sovietice în plin război rece.
Unii susţin că filmările aşa zise de pe lună ar fi avut loc în studiourile dela Londra în care Stanley Kubrick pregătise filmul «2001 : A Space Odyssey» (film apărut în 1968 !).
Dacă lucrurile s-au petrecut aşa, înseamnă ca sute de oameni ar fi fost la curent ; foarte greu de păstrat un secret în condiţile astea.
O dovadă a prezenţei americane pe luna a adus-o în 2009 sonda LRO (Lunar Reconnaissance Orbiter) care a fotografiat  resturile misiunilor Apollo de pe lună, soclul modulului lunar, diferite instrumente stintifice rămase pe luna şi chiar urme de paşi. Bine înţeles, pentru sceptici, sunt tot dovezi americane …
Alte teorii susţin că într-adevăr, americanii au fost pe luna însă acolo au descoperit o bază extra terestră, lucru ascuns cu grije de guvernul american.
Alţii susţin că au găsit o bază sovietică şi au avut loc lupte spaţiale sau că au găsit o mulţime de UFO (OZNI).
Ce mai puţeau găsi acolo ? Că oltenii ajunseseră mai înainte ?

7)        Moartea prinţesei Diana

Diana Spencer prinţesă de Wales a murit la 31 august 1997 într-un accident de maşină în tunelul de lângă podul Alma, la Paris 16ème. Şoferul care conducea cu circa 200 km/h avea 1,6 gr de alcool pe litru de sânge (de 3 ori peste limita permisă) şi a pierdut controlul maşinii în tunel. Înafara prinţesei, au mai murit în accident amantul ei, Dody al Fayed şi şoferul.
Mai multe anchete franceze şi britanice au confirmat faptele.
Imediat însă tatăl lui Dody, Mohamed al Fayed şi familia şoferului Henri Paul au cerut o nouă anchetă care le-a fost refuzată. Ei susţin că accidentul a fost provocat de servicile secrete britanice la instigarea prinţului Philip de Edinbourg (soţul reginei) care refuza idea că mama viitorului rege al Angliei să se mărite cu un arab sau că viitorul rege să aibă fraţi vitregi arabi. S-a spus că prinţesa era însărcinată, lucru contrazis de autopsia oficială.
Accidentul s-ar fi produs prin bruierea dela distanţă circuitului electronic de direcţie.
Bine înţeles există şi zvonuri cum că nu prinţesa a murit în accident ci altcineva. Ea continuă să trăiască şi se ascunde la … Megidia ????

8)        Moartea lui Eminescu

Mihai Eminescu a murit la 15 iunie 1889 în sanatoriul dr Alexandru Şuţu din strada Plantelor de o endocardită . El era internat acolo din 1883, pentru o « alienaţiune mintală în formă de demenţă ».
Se spune că Eminescu nu ar fi fost nebun şi pentru că deranja cu articolele lui politice a fost internat abuziv într-o clinică de alienaţi în 1883. Prin articolele sale el deranja Imperiul Rus evocând problema Basarabiei şi cel Austro-Ungar prin cea a Transilvaniei. Pentru asta el ar fi fost supraveghiat de spioni ruşi şi austro-ungari. În clinica unde a fost internat ar fi fost otrăvit cu mercur.
Numai că în momentul morţii sale, Eminescu nu mai scrise-se nimic de cinci ani şi internat fiind nu mai putea deranja pe nimeni.
De asemeni se citează o scrisoare a lui Petre Carp către Maiorescu din 1880 în care se spune «Mai potoliţi-l pe Eminescu». Pentru liderul conservator Carp, membru fondator al Junimii, «mai potoliţi-l» nu putea însemna «omorâţi-l» ca la mafioţi. Şi oricum poetul a murit noua ani după îndemnurile astea.
Eminescu a susţinut todeauna politica partidului conservator. În momentul morţii sale, România avea un guvern conservator condus de Lascăr Catargiu.

Există multe şi diverse presupuneri cu privire la moartea lui Eminescu dar nici o dovadă. Se spune şi că poetul Mihai Eminescu a fost asasinat de evrei, deranjaţi de scrierile politice şi de poeziile sale.
În orice caz, Eminescu nu a fost omorât de CIA care a fost creată abia în 1947 !

 9)       Asasinarea preşedintelui Kennedy 

Asta pasionează extrem de multă lume.
De ce nu pasioneaza la fel de mult alte întrebari, mai « locale », de exemplu : cine l-a ucis pe Burebista în 44 înainte de I.C ?
Sau mai aproape de noi, cine l-a ucis pe Barbu Catargiu, primul ministru conservator al lui Cuza Vodă la 8 iunie 1862 chiar pe Dealul Mitropoliei din Bucureşti?
După acest asasinat, Cuza nu a mai avut decât guverne liberale, favorabile.  A fost oare Vodă implicat?

Pentru Kennedy, vezi mai jos.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire